< Terug naar overzicht

Kerstconcert Belcanto Kaatsheuvel

Datum 10dec.2016
Locatie Het Klavier
Adres Anton Pieckplein 1-4, Kaatsheuvel
Website bekijken
HET JAARLIJKS KERSTCONCERT VAN GEMENGD KOOR “BEL CANTO” UIT KAATSHEUVEL OVERTREFT ALLE VERWACHTINGEN.
In een tot de nok toe gevuld theater van “het Klavier” te Kaatsheuvel, bracht “Bel Canto” uit Kaatsheuvel een schitterend “Kerstconcert” ten gehore, waarbij het koor werd aangevuld met binnen- en buitenlandse solisten.
 
Maandenlange intensieve repetities, onder leiding van de vakbekwame dirigent Wil van Leijsen, gingen vooraf aan deze avond om het publiek een warm en sfeervol concert te bieden.
De keuze van het repertoire was uiteraard zorgvuldig overwogen, om de juiste kerstsfeer voor de bezoekers te bereiken.
De tenorpartijen werden vertolkt door de IJslandse tenor Elmar Gilbertsson en zijn keuze bleek een hele goede te zijn.
  
Met de bariton Martijn Sanders en de sopraan Nancy Verschuuren werden zeer mooie klassieke muziekstukken gezongen, waarbij het publiek ademloos luisterden.
Een duet met Nancy Verschuuren en Wil van Leijsen bariton werd ook zeer gewaardeerd.
 
Aan de vleugel zat de zeer muzikale Carl van Kuyck. Hij wist de mooiste klanken aan de vleugel te ontlokken.
 
Zo’n hoge klasse zou men in Kaatsheuvel niet verwachten, maar het bestuur en de koorleden wilden hierbij nogmaals aantonen, dat “Bel Canto” een goed koor is en dat het een geweldige ervaring is, om hier lid van te zijn.
 
Het koor repeteert iedere dinsdagavond van 20.15 – 22.15 uur in “de Gildenbond”, Mgr. Völkerstraat 3 te Kaatsheuvel. Iedere geïnteresseerde kan altijd vrijblijvend enkele repetities bijwonen. Er is behoefte aan nieuwe leden die affiniteit met klassieke muziek hebben.
 
Voor dit kerstconcert vond men, dat een optreden gegeven moest worden in “het Klavier” te Kaatsheuvel, de nieuwe bakermat van het verenigingsleven.
Echter de vaste stek is en blijft voor het koor de geliefde Gildenbond, waar alle voorbereidingen plaats vinden voor de optredens.
 
De waardering voor het “Kerstconcert 2016” was hoog en werd beloond met een langdurig daverend applaus. www.belcanto-kaatsheuvel.nl

850-829


Nieuwsbrief
*
Terug naar boven